Select Page

Cannabisproducten zoals cannabidiol (CBD) staan inmiddels bekend om hun wonderbaarlijke werking op het menselijk lichaam. Toch kan het voorkomen dat het verwachte effect van CBD-olie uitblijft. Dit kan liggen aan de kwaliteit van de olie.

Wat is de zogenaamde dragerolie? Waar is de olie van gemaakt? Grote kans dat, als je niet voldoende resultaat hebt, de basis olijf of hennepzaadolie is.


De voordelen van (CBD) Fullspectrum olie op basis van pure kokosolie

Kokosolie is bezig met een opmars. We worden met zijn allen steeds bekender met de gezondheidsvoordelen van kokosolie. Kokosolie blijkt nu ook een goede basis te zijn voor het maken van (CBD) Full Spectrum -olie. Kokosolie heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat het één van de beste oliesoorten is die zorgt voor een optimale opname van de werkzame stoffen die zich bevinden in de hennepplant.

Waarom werkt kokosolie beter dan bijvoorbeeld olijfolie?

Kokosolie bestaat voor 80% uit verzadigde vetten.

Olijfolie en/of Hennepzaakolie bestaat maar voor 15% uit verzadigde vetten.

Kokosolie bevat wel 80% verzadigde vetten,die de cannabinoïden de vetcellen geeft die ze nodig hebben om zich door het lichaam te bewegen.

Kokosolie is in dit geval dus de beste dragerolie. 

Verzadigde vetten zijn vetten die we tegen komen in zowel dierlijke producten (volle 48+ kaas, vlees, roomboter, etc.) als in plantaardige producten (avocado’s, kokosolie, olijfolie, pindaolie, noten, etc.).

Doordat kokosolie zeer rijk is aan verzadigde vetten kunnen de aanwezige vetten gemakkelijk alle cannabinoïden opnemen die aanwezig zijn in de hennep.

Eén van de kenmerken van hennep is dat de aanwezige stoffen goed worden opgenomen door vetrijke substanties. Hoe hoger het aanwezige vetgehalte des te beter de opname en des te effectiever de olie zal zijn (cbd) Full Spectrumolie

Maar zijn al die verzadigde vetten wel goed voor mij?

Wanneer we het hebben over verzadigde vetten is het van belang om te zien dat er ongezonde verzadigde vetten en daarnaast gezonde verzadigde vetten bestaan. Ongezonde verzadigde vetten zoals uit varkensvlees en andere dierlijke producten bevatten o.a. transvetten en dat is de reden waarom deze ons cholesterol kunnen verhogen. Deze ongezonde vetten zijn niet terug te vinden in kokosolie.Kokosolie bevat GEEN transvetten. Het is dus verkeerd om te denken dat alle verzadigde vetten per definitie slecht voor je zijn.

Nog een weetje over (on)gezonde verzadigde vetten

Gezonde verzadigde vetten (zoals in kokosolie) noemen we ook wel ‘middellange vetten’. ‘Middellange vetten’ worden makkelijk afgebroken door ons lichaam en vervolgens omgevormd tot energie. Een voordeel van de snelle verwerking is dat je direct energie krijgt en dus minder snel overgewicht krijgt (zoals bij de transvetten wel het geval is).

‘Lange vetten’ (ongezonde verzadigde vetten zoals bijv. varkensvlees) zijn moeilijker afbreekbaar door ons lichaam, het gevolg hiervan is dat deze slechte vetten vaak worden opgenomen door ons lichaam en opgeslagen als vetweefsel.

Conclusie: kokosolie biedt twee grote voordelen

(CBD) Full Spectrum-olie op basis van kokosolie biedt twee grote voordelen:

  1. Kokosolie zorgt er voor dat je meer cannabinoïden (zoals CBD) opneemt.
  2. Kokosolie zorgt er voor dat de werkzame stoffen zoals de cannabinoiden (onder andere CBD)  gemakkelijk afgegeven kunnen worden aan ons lichaam gedurende het spijsverteringsproces. Pure biologische kokosolie en daarmee bedoelen wij kokosolie die niet bewerkt is (bijv. met dierlijke vetten), is gemakkelijk af te breken. Kannaway gebruikt voor alle producten de zuiverste biologische kokosnootolie.


Kokosolie (biologisch) heeft de eigenschap om veel van de aanwezige stoffen uit hennep op te nemen en via ons spijsverteringssysteem weer af te geven aan ons lichaam. Daarom is kokosolie bij uitstek het middel om er voor te zorgen dat je meer haalt uit de (cbd) Full Spectrum olie.

Voor het beste resultaat is het dus altijd belangrijk een (cbd) Full Spectrum olie aan te schaffen welke gemaakt is van pure onbewerkte biologische kokosnootolie.

NOG MEER VOORDELEN VAN KOKOSNOOTOLIE…….

Je hebt vast wel gehoord van de positieve werking van gezonde omega 3 en 6 vetzuren.

Kokosolie heeft haar eigen unieke gezonde vetzuren met specifieke gezondheidsvoordelen. Een van deze unieke vetzuren uit kokosolie is Laurinezuur. Dit zuur beschermt je huid tegen infecties.

Dit is ook één van de redenen waarom de Salve van Kannaway zo’n geweldige werking heeft op de huid bij huidinfecties. Bij de full spectrum olie PURE GOLD van Kannaway, zorgt Laurinezuur ook voor een betere cholesterolbalans in het lichaam en is daarmee goed voor hart en bloedvaten.

Octaanzuur is nog zo’n unieke vetzuur in kokosolie. Deze heeft een gunstige invloed op de natuurlijke afweer van het lichaam tegen ongewenste schimmels en is goed voor de darmflora. Octaanzuur heeft net als laurinezuur een antibacteriële werking.

Wil je zeker zijn van de beste werking, de beste resultaten………..

Ga dan altijd voor een (CBD) Full Spectrum olie welke een zuivere biologische kokosolie als dragerolie heeft. Met De PURE GOLD FULL SPECTRUM OLIE HEB JE DE GARANTIE DAT JE EEN PUUR PRODUCT KOOPT.